Saturday, February 25, 2012

my desicion

Assalamualaikum...

dh seminggu msuk sem 4..
Alhamdulillah aku msih lg kt bumi ukm neyh...
walaupun ari2 menangis rindu umah..
aku ttp kna dk cny...nangis la mcm mna pown bkn bleh blik...
demi masa depan...
Aku gembira sgt sbb dh dpt major...Alhamdulillah...
Aku bersyukur sgt apa yg aku mntak dpt..
result 2 sem lpas xda la elok..truk..
aku nak blajar btl2 la..xnk main2 dh...

aku kena trus kan misi yg lama dh tergendala...
ny keputusan aku plih setelah 6 tahun aku bersabar n aku bertahan..
mcm2 ag wat....apa yg aku wat semua nmpak jhat..
aku xkan patah balik lg...ny misi aku dgn along...
klau aku xbtl2 kali ny pnat ja slama ny along nasihatkan aku...
ttba aku teringat Arwah Afiq ckap let it go,..
InsyaAllah demi misi ny aku kna usaha btl2 utk org2 yg xpnah ptus asa support aku...
walaupun berat hati aku akan wat jugak...knapa xdari dulu ja ha??
knapa baru sedar...xpla..kdg2 manusia xpnah lari dari wat salah....

Along,
terima kasih sbb xpnah jemu nasihatkan aku....
Aku sayang ag...
BALQIS!!FIGHTING!!!!!
Ya Allah,kuatkan lah hati aku...
Amin.....

Friday, February 17, 2012

17/1/2012

As salam semua..

17/1/2012
hari paling aku sedih dalam tahun ny...
time aku tgah exam plak 2..
hatiku luluh...puas aku menangis...
aku rasa sgt kehilangan...

masa 2 aku nak print note sbb nak exam akaun..
tetiba kwan aku(matrixmate aku nama dia yusra)
ny perbualan aku dgn yusra
Y:balqis,hang dh taw ka blum??
B: taw apa??
Y:psal afiq??
B:knapa dgn dia??
Y: dia dh xdk..
B: ha???afiq mana ny??afiq kita ka???
Y: ha..muhammad fazrul afiq kita....
B: yusra, ang jgn tipu aku..
aku rasa time mcm nak pitam ja...sbb xpercaya...air mata aku mencurah2...
smpai skrang aku xbleh lupa dia...aku rsa mcm dia ttap ada..
sekelip mata ja aku rasa....
bg aku arwah sgt baik..dia bnyk sgt tolong aku...
selalu bila aku ada msalah dia nasihat kan aku.,..dh mcm abang aku dh..
apatah lg mien rasa...aku harap mien lbih kuat...
mgkin tuhan lebih syangkan dia....
arwah bnyk ajar aku psal hidup..
sesungguhnya arwah lebih baik...
setiap kali aku cita psal arwah kt mak aku, mak aku msti nangis...
wlaupun mak aku xpnah jumpa arwah, mak aku bleh tahu yg arwah org yg baik...
semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yang beriman...
Amin..Al Fatihah....

p/s setiap yang hidup msti akan mati..kita sbgai yg hidup kna la beringat2...
Mati adalah pasti bagi setiap yg hidup...