Wednesday, January 26, 2011

jgn khawin kalau mcm ny...

al-kisah........................
Seorang isteri merajuk kepada suaminya kerana tidak membelikan kereta sebagai hadiah harijadinya. Tetapi suaminya membelikan cincin berlian yang luar biasa indahnya. Kawan-kawan suaminya merasa hairan dengan pilihan tersebut.

Salah seorang rakan lelaki tersebut bertanya, "Mengapa kamu membelikan isteri mu cincin berlian, bukannya kereta?"

Lelaki tersebut tersenyum dan berkata, "Susah mencari kereta palsu."



lelaki ny menipu...

orang di kanan,kiri,blakang,depan,ats,bawah.............al-kisah....

aku nak cerita tentang owg2 dalam hidup aku..jd aku mulakan nya dengan bismillahhirrohmanirrahim...n salam sejahtera...
aku nk tulis time aku matrik la...
aku ada roomate nama diorang norizzati,nor fadhilah, n siti nur farhain ...(igt lg nam diorang ny)..hikhikhik
first about norizzati..kami pggil dia tarty...hurmm..chumels la..dlm 51 peratus ja kot kecomelan dia..
dia pandai make up..dia ubah muka aku jd mcm ratu cantik dah tp aku xmsuk apa2 event pown...
katil dia sbelah ktil aku..mlam2 sbelum tido kami selalu cita2..(pasal tuttttttttttttt)lelaki hnsme..
hahahhaa...dia dh ada pkwe..diorang kapel 090909..cantik kan tarikh ny....secantik n sehndsme org yg declare pda tarikh nya...(ikhlas ka aku puji ny)...ikhlas kot...hikhikhik..alamak besday dia aku xbpa igt tp trikh ny igt plak...blan 8...dia skrg kat unimap...aku rindu dia...

ini tarty..ty,maafkan aku..aku amik kt fb ag...
ngeeee.......................



second II,nma siti nur farhain...aku pggl ain@mot@ge..........cumel...
besday dia 060606..oopppppssss..clap..dia dh tua la..060691
dia pown chumels gk...kami rapat 1 roomate..suka wat bsing..
first time jumpa dia..diam jer...dlm hati(mgkin dia xnk kwan dgn aku)
tp lpas xlma 2...bersahabat lah kami....kami suka cita2 gk n bergossip kt matrik 2..
study sama2...mkan sma2..mcm2 la...lipat bju...semua wat sama2..
skrg dia kt uitm...

ini mot...comel x?????
no komen...........


third III..nma dia nur fadhilah..
pggil dila...klau cita ja sal dia ny msti tingat abg pndek..
ex-dia 2..dia baik...bsing gk kdg...antra 4 org neyh..dia r pling baik..
sopan,,lemah ,lembut(kasar aku rasa)....1 kuliah dgn aku...
skrg dh lost cntact...dia kt ums...mgkin dia dh lupekan aku..T_T
ini aku...yg membelek surat khabar
ini kami...puas cari gambar dila tp xjumpa...
wawawawa..sedih....

ini dengan cik tarty....




tarty yang chumels
mot yang cute



p/s..saya rindu kalian taw...hurmmmmmm...











Monday, January 24, 2011

monkey love..................

tetiba rasa nk tulis about someone!!!!!!
benci????sayang????cinta????
ini bermula kira 5 tahun yang lalu...
masa aku tingkatan 3..
aku tgk swg budak selalu usha aku time lalu depan klas dia(PERASAN!!)hukhukhuk
maka dipndekkan cerita ntah mcm mana kmi bleh msj...
tepat 30/06/2006...kmi declare..
mcm mana ntah aku bleh p suka kt dia 2..time 2 dia gmuk..xhandsme pown..
aku mmg la xsegak..tp aku memilih...hahahahhaha
after result pmr kuar..result aku mnyedihkan tp bleh g r nk stay kt skolah 2..
result boys 2 xckup untuk dia stay..jd dia pown berambus dri skolah 2..
betapa sedihnya nya aku....T_T....
aku pown wat xpeduli kt dia...blik weekend..xmsj dia..lgpown time 2 
nsert aku rosak...jd xdk nset...susahnya nk cntact..p skolah pown aku xcol dia..
susah nk dptkan syiling time 2...tp dlm 3 bulan lpas 2 kmi baik blik..cntct la...
n after spm dia plak wat mcm 2 kt aku..sakitnya hati....aku sabar ja..
n lpas seminggu msuk matrik dia kantoi...dia kapel ngn owg lain msa form 5...
skitnya hati...tp dh syg kan..aku pown maafkan dia....
tp dia xberubah jugak..ttp dia sakit kan hati aku...mkin lma aku tanggung..beratnya rasa...

dont cry.........


aku xsggup dah dgn dia.....npa la aku syg dia..napa la aku suka dia...aku ny cepat boring..mmg xkan than lma2 ngan owg 2 tp npa ngan dia lma aku than....sampai skrg aku xpnh lupa kan dia....dlm msa yg sma aku akan wat diri aku bnci dia........................T_T

yeeeaaaaaahhhhhhh..............
bila aku tgk ayat2 ny aku pown jd kuat sikit ja...

Sunday, January 23, 2011

si gigi....

dah 2 hari aku sakit gigi...
samada nk tubuh gg baru @ gigi ku dimakan ulat....
sebelum tdor aku gsok gg sampai 3 @ 4 kali...
(dengan aggapan ulat2 2 akan mati bila kena ubat gigi yg aku gunakan 2..)
aku pown gosok kuat2 smpai berdarah..
bila fkir2 blik bodoh gak aku ny....
so,aku pown terjumpa 1 cita psal gg...
aku igt klau ada jumpa dentist yg handsme baru aku nk p jumpa dentist...

korang baca erk...(^_^)


Sinchan.. apa!!! Sinchan??!! Iya… sinchan.. tokoh yang akan saya angkat untuk mengisi kekosongan blog saya pagi ini. “Kenapa meski sinchan sih sayy???!!!” weits.. itu cuman salah satu dialog kalo misal pas nulis ini sedang didampingin ama cewek saya… wkekeke padahal??!!! Jangan gila dongg….!!! mimpi kali yee..??!!! wkakakaka…
OK back ke topik… Udah OOTnya…

Siapa yang gak kenal sama tokoh kartun yang satu ini “Sinchan”. Anak berusia 5 th yang mempunyai banyak ulah baik disekolah, dirumah maupun di lingkungan teman-temannya. Keluarga sinchan terdiri dari Nohara (ayah), Misae(ibu), dan Himawari (adeknya sinchan yang masih berusia 2th) dan satu lagi. Siro (anjing kesayangannya). Selain itu Sinchan mempunyai teman bermain yang tergabung dalam suatu organisasi yang bernama “Pasukan pelindung kasukabe” antara lain Masao, Kazao, Nana, Boo. Sinchan dan teman-temannya sekolah di TK Futaba kelas Bunga Matahari.Gurunya bernama ibuYoshinaga, ibu Matsuzaka dan kepala “geng” (kepala sekolah).
Sinchan : Ma.. Mama.. !! hikss…hikss..
Mama : Kenapa sinchan?? Tumben2nya kamu menangis?!
Sinchan : Ma…Mama gigi sinchan kayak ada yang nyodok2 ma..!! hiks..hikss…
Mama : Oohhh.. itu namanya sakit gigi sinchan.. ayo kita pergi ke dokter gigi….
Sinchan : Gak mau ma!! Gak mau.. sinchan gak mau disuntik.. sakitt..!!
Mama : Gak papa sinchan.. biar sakitnya cepet sembuh…!!!
Sinchan : Gak mau.. gak mau..!!
Mama : Ehmm…. eh dokternya cewek lho.. trus cuman pake bikini…
Sinchan : Hah..!! yang bener ma??!! Iya ma.. Sinchan mau ke dokter…:D
Ya itu salah satu dialog yang mungkin kalo dinikmatin ama anak2 kayaknya kurang cocok.. tapi kalo buat saya.. wakakakakkaka.. gila abis tuh anak.. biking sakit perut… dah gitu suka mainin belalai gajahnya lagi… wakakakak…. kebayang gak kalo misal sesosok sinchan itu ada di sekitar kamu??!!!. Maseh kecil tapi gaya bicaranya.. pikirannya dah kayak penjahat2 kelamin.. wkakakak…!!! Tapi tuh anak cerdik.. suka membantu teman2nya.. cuman mungkin cara bantunya aja yang bikin ngeh..!! hihihii… o

Saturday, January 22, 2011

mysayang.............

first aku nak tulis about my dad my hero..hohohoho...
ayah aku thun ny dh 54 thun..oppsss..masih muda...
nama ayah aku md saad bin hj mat,...
nak kata garang xlah sgt...besa ja kot..maybe dia tgas...

My MOM...
nama ma aku miss romlah leathe..
umur dia 4o mcm 2 la...(berpeluang dpt adik lg neyh)
dia lembut..(mana ada ibu yg kasar)...
ma aku siamese mcm 2 la...so..putih la jugak(xmcm anak dia pown)

mE!!!
i'm first born in my family...
nama aku plak siti balqis.........
umur 19 thun 1 bulan...umur sebenar bila diikutkan hari yg tpat...
aku suka cakap2...owg yg xknl selalu ckap aku smbong(sbnarnya aku mlas ckap ngan owg xknl)
skrg aku kt ukm....jd student jer kt cni....yg pnting masih mencari(agak gatal)

My sIs..
ini anak kedua dlm fmily aku...
nama dia nur aqilah......
umur 17 dah...dia agak bsar dri aku..so semua owg igt dia kakak..(terasa muda tiba2)
wlaupown dia anak ppuan yg bongsu tp dia xmanja pown..aku yg ngada lbih
(mungkin ikut berat jugak kot)..
aku sayang dia...sbb she only my sis....
aku pggl dia sis gen

mY brO..
ini anak ketiga..
nama mohd amirul hakimi...
umur dia 13 thun...1 skolah ngan kakak second dia..
besa la dh nma pown lelaki tggi,kurus...
dia sgt suka membalas brg cosmetic aku..(xpdan ngan laki)
aku pggil dia dik on@arun...

my BrO II
ini anak keempat..
nama dia mohd haziq fikri...
lain dari yg lain..muka bulat tmbah la perangai dia..lain sgt..
umur dia bru 11 tahun....dia manja dgn aku...

my bRO III
ini anak kelima..
nama muhammad aidil iqbal..
nma dia smpena lahir nk dekat aidiladha n iqbal plak aku yg ltak..
sbb xcited dgn nma iqbal...besday dia lepas besday aku..
owg ckap dlm fmily aku dia pling handsme
(klau dia hansme msti aku yg pling cantik) 
tp org ckap adik aku yg ppuan 2 lg cntik..xkisah pown,,,,
umur dia baru 5 tahun...

mY brO IV
ini anak keenam n mybe anak last...
nma dia muhammad akif yusuff..
classic ckit nma dia...ma aku nk sgt ltak yusuff 2..
kecik lg..umur dia baru 2 tahun lbih kot..(LUPA..kakak yg teruk..)
bdk kcik besa la...nakal..kdg2 wat aku geram tp bila jauh mcm ny...rindu..........


ny bro III..
ntah time bila punya gmbar...






time kecik2....


raya tahun lepas...

raya tahun bila ntah...time ny akiff xlahir lg..
hehehehehhehe

ny my mom....
luv u mom.......

Thursday, January 20, 2011

SAMDOL.................................


"Samdol pergi ke sebuah pekan untuk membeli buah
durian... lalu dia menghampiri seorang penjual buah
durian yang merupakan orang asli tempatan...

Samdol : "Bang harga durian ini berapa?"

Org Asli : "yang ini.. sepopit sebiji"

Samdol kebingungan mendengar jawapan dalam bahasa
orang asli itu kerana dia tidak memahami berapa
nilainya sepopit itu.. lalu Samdol buat2 tahu dan cuba
menawarinya..

Samdol : "Bang.. Boleh kurang sikit tak"?

Orang Asli : "Boleh aje, nak kurang berape?

Samdol : "Lahupa.. boleh ya!"

Penjual orang asli itu kebingungan.. lalu bertanya
pada Samdol..

Orang Asli : "Lahupa itu berapa?"

Samdol : "Cakap dulu.. Sepopit itu berapa?"

budak kronik..*_*

Di sebuah kampung ada 3 org remaja yg suka lepak. Sorang tu nama dia Ali,sorang tu Budin dan sorang lagi Ciko. Aktiviti seharian depa ni menyebabkan tok imam tak senang duduk. Pada satu hari tok imam tu dtg dgn niat nak tarbiyah depa ni. Maka berlakulah beberap ainsiden cabar-mencabar.Tok imam tu cabar si mangkuk 3 ekor tu ke surau waktu Maghrib nanti. Si Ali pun berkata, "Tok imam ingat kami ni jahil sangat ke? Takpa, nanti kami buktikan yg kami bkn la jahil sangat seperti yg disangkakan" .

Maka apabila hampir masuk waktu Maghrib pegilah malaun 3 ekor tu ke surau.Tok imam pun suruh Ali azan. Tanpa berlengah terus je Ali azan,"AllahTa'ala... Allah Ta'ala... " Dengan segera tok imam merampas mikrofon daripada Ali& menyuruh tok bilal azan semula. Terselah kejahilan Ali.

Selepas iqamat, masa nak sembahyang tok imam pun mengangkat takbiratulihram. Tok imam pun satu hal, angkat sekali tak khusyuk, angkat 2 kali pun tak khusyuk jugak lagi.. Masuk je kali ketiga, Budin panggil tok imam. "Tok,tok duduk kat belakang, biar saya jadi imam." Tok imam pun undur ler ke belakang.

Budin pun angkat le takbiratul ihram. "Allahu akbar!" Maka para makmum pun ikut angkat takbiratul ihram & memulakan solat. Tiba2 je si Budin ni pusing ke belakang dan berkata, "Aa, tengok! Sekali jee tokkkk!!"lalu batallah solat Budin. Yg lain2 pun ikut berenti sambil ketawa terbhk2.

Tok imam pun mintak pulak si Ciko jadi imam. Si Ciko pun terus kedepan jadi imam solat tersebut bermula dari takbir sampai le habis sembahyang.Siap dengan wirid2nya sekali. Punyalah respek tok imam kat si Ciko niii... Lepas solat, tok imam pun puji-memuji leee si Ciko ni... Tapi dengan

bongkaknye si Ciko berkata, "He hee, itu belum ambil wuduk lagi tu.

Kalau tak, lagi dassat aku semayang. He heee... " Tok imam pun terkedu & terpana...

i'm back

dah lama xtgk blog ny smpai lupa email n pasword..
tapi tgk kwan2 wat blog best ja..aku pown jd teringin nk wat balik..
setelah dihentam email n pasword..FINALLY..i win...
huhuhuhuhu..so..kt cni nak wish tengs sgt2 untuk sherenanashera(bkn nma sebenar)
yg telah bnyak memberi tunjuk ajar..tengs sgt2....